Veelgestelde vragen

Hoe lang is de levertijd?

De levertijd bedraagt 3 tot 5 weken. Wij nemen contact met u op zodra uw bestelling gereed is.

Wat zijn de bezorgkosten?

Wij bezorgen in Nederland (vaste land) uw bestelling voor €75,-.
Naar de waddeneilanden rekenen wij €150,- bezorgkosten.

Hebben jullie ook een showroom?

Iedere vrijdag en zaterdag zijn de deuren van onze showroom geopend. Breng een bezoek aan:
Pauvreweg 17 in Etten-Leur (NB.)

We zijn onderdeel van Keukenboer en daarom gevestigd in het gelijknamige pand.

Ik wil het blad geleverd hebben op een verdieping anders dan begane grond, verzorgen jullie dat ook?

Wij leveren uitsluitend tot de eerste drempel op begane grond. Bij flats, verzamelgebouwen en dergelijke betekent dit vaak de entreehal van het gebouw. Voor verticaal transport dient u zelf zorg te dragen!

Tip: mocht een spoelbak gewenst zijn in het blad, bestel het blad dan met sparing, maar bouw de spoelbak later zelf in. Dat vergemakkelijkt het vervoer via bijvoorbeeld een trappengang.

Ik wil het blad geleverd hebben in een flat, verzamelgebouw of soortgelijke locatie, leveren jullie daar ook?

Jazeker. Houdt er wel rekening mee dat wij ook dan uitsluitend leveren tot de eerste drempel op begane grond. Dat betekent in deze gevallen dus vaak in de gezamenlijke entreehal en niet op uw privélocatie!

Ik heb gekozen voor levering, wat is daarin jullie werkwijze?

Indien u er voor kiest om uw bestelling door ons te laten leveren zullen wij, zodra uw bestelling geproduceerd is, met u contact opnemen om de levering te plannen. Levering geschiedt tot de eerste drempel op begane grond.

Wanneer wordt mijn blad geleverd?

Doorgaans wordt volgens bovenstaand schema de levering van uw nieuwe keukenblad ingepland. Voor de eilanden werken wij samen met hiervoor gespecialiseerde transporteurs. Deze plannen hun eigen routes.

Houdt er rekening mee dat de aangeduide regio's louter een indicatie geven voor de leverdag. Onze planners informeren u over de definitieve afleverdag inclusief een tijdsindicatie.

Wat kost een keukenblad?

U kunt de prijs van een keukenblad berekenen met onze rekentool. Na het ingeven van uw wensen krijgt u direct een prijsopgave. Bereken nu uw keukenblad

“Na het ingeven van uw wensen krijgt u direct een prijsopgave” Keukenbladenconcurrent

Hoe wordt mijn spoelbak ingebouwd?

Indien u er voor kiest dat wij voor u de uitsparing maken, zal de spoelbak vlak kunnen worden ingebouwd. Hierdoor heb je dus geen last van opstaande randen, wat makkelijk is met het schoonmaken van het keukenblad.

Vlakinbouw spoelbak

Op welke positie wordt een spoelbak geplaatst?

De plaatsing voor een spoelbak is 7 cm vanuit de voorzijde gemeten. Dit is gemeten van voorzijde blad tot aan de flens. Deze maatvoering kunnen wij niet voor u aanpassen, in de praktijk betekent dit normaliter namelijk dat de spoelbak dan niet meer correct in uw kast zal passen!

Moet ik de spoelbak nog zelf verlijmen?

Wij leveren de spoelbakken normaliter afgemonteerd aan. Indien u de spoelbak niet ingebouwd wenst te hebben, bijvoorbeeld wegens verticaal transport, kunnen wij op aanvraag ook uw spoelbak separaat meeleveren. Geef dit dan aan tijdens het bestelproces.

Ik heb zelf reeds een spoelbak, kunnen jullie hier een uitsparing voor maken?

Wij maken uitsluitend uitsparingen in combinatie met door ons zelf geleverde spoelbakken.

Omdat er ook voor spoelbakken een maattolerantie geldt, is het niet mogelijk een uitsparing los van de betreffende spoelbak te maken, aangezien de uitsparing op de individuele spoelbak afgestemd dient te worden. Dit geldt voor zowel spoelbakken die wij ook zelf in het assortiment hebben, als voor spoelbakken buiten ons assortiment.

Kan ik zelf een spoelbak aanleveren en dat jullie die dan voor mij inbouwen?

Wij bouwen uitsluitend door ons zelf geleverde spoelbakken in.

Dit heeft verschillende redenen. Allereerst zijn er maattoleranties van toepassing waar de uitsparing op aangepast dient te worden. Indien u daarnaast een spoelbak levert die wij niet in het assortiment hebben zouden hier anders kosten aan hangen (programmeerkosten, kosten voor het uitvoeren van testen incl. benodigd materiaal enz.). Tot slot zouden wij verantwoordelijk worden voor eventuele beschadigingen aan de spoelbak en dit willen wij niet.

Ik wil een spoelbak die niet in jullie assortiment staat, kan ik deze wel bestellen?

Indien u een spoelbak wenst die u niet terug kunt vinden in ons standaard assortiment verzoeken wij u een e-mail te sturen naar info@keukenbladenconcurrent.nl met hierin aangegeven wat voor type spoelbak u zou willen bestellen. We zullen u er dan over informeren of dit mogelijk is en en wat de eventuele kosten hiervoor zijn. Het is niet mogelijk om een door u zelf geleverde spoelbak in te bouwen of hier een uitsparing voor te maken.

Op welke positie wordt een kookplaat geplaatst?

De standaard plaatsing voor een kookplaat is 60 mm vanuit de voorzijde gemeten. Dit is gemeten van voorzijde blad tot aan de uitsparing. Deze maatvoering kunnen wij niet voor u aanpassen, in de praktijk betekent dit normaliter namelijk dat de kookplaat dan niet meer correct in uw kast zal passen!

Hoekblad

Ik heb gekozen voor een hoek (met uitsparing). Wat wordt bedoelt met 90 of 105?

De varianten 90 en 105 staan voor de grootte van het hoekdeel. Als u vanuit de (fictieve) haakse hoek het hoekblad meet, dan zal het hoekblad tot de naden van de aangrenzende delen ongeveer 90 x 90 cm resp. 105 x 105 cm zijn. Een extra controle die u kan doen is het opmeten van de schuine zijde. De schuine zijde is bij een hoek 90 ongeveer 45 cm groot, bij een hoek 105 is deze 60 cm groot. Let wel op: de genoemde maten kunnen licht afwijken van wat u zelf meet!

Komt een hoekblad of U-blad in twee resp. drie delen?

In verband met transport worden de keukenbladen in losse delen geleverd. Met de meegeleverde koppelbouten kunt u de keukenbladen vervolgens eenvoudig aan elkaar monteren.

Hoe wordt een hoekverbinding gemaakt bij een hoekblad of U-blad?

Na een kleine insprong worden de bladen haaks op elkaar gekoppeld.

Hoe wordt een hoekkoppeling gemaakt?

Aan de onderzijde van de keukenbladen maken we speciale sparingen om de delen aan elkaar te koppelen. Aan de bovenzijde van het blad kit aanbrengen en met de meegeleverde koppelbouten de 2 delen naar elkaar brengen. Overtollige kit vervolgens wegpoetsen.

Ik heb gekozen voor een bladtype ABS, wat houdt dit in?

Een blad met ABS rand is een blad met een rechte voorzijde. De van HPL toplaag voorziene basisplaat wordt hierbij aan de voorzijde voorzien van een zogenaamde ABS rand. ABS is een kunststof materiaal wat een harde slagvaste voorzijde biedt. Hierdoor kunnen de scherpe hoeken beter tegen een stootje.

Let wel op: Aangezien bij een ABS blad het materiaal van de rand anders is dan die van de toplaag is er altijd een kans op een (lichte) afwijking van kleur en structuur tussen beide.

Komen jullie ook inmeten en/of monteren?

Doordat u zelf uw keukenblad inmeet en monteert kunnen wij onze prijsstelling zeer scherp houden. Wij kunnen u daarbij dus niet van dienst zijn. Wij adviseren u als u hulp nodig heeft contact op te nemen met een plaatselijk klusbedrijf.

Goedkope keukenbladen

Leveren jullie ook kleuren welke niet op de site staan?

Buiten de kleuren die u op de site terug kunt vinden, kunnen wij u niet voorzien van andere kleuren.

Leveren jullie ook andere materialen dan kunststof keukenbladen?

Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van kunststof werkbladen. Onze productieafdeling is er niet op ingericht om andere materialen zoals natuursteen of composiet te verwerken. Derhalve kunnen we deze ook niet leveren.

“Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van kunststof werkbladen” Keukenbladenconcurrent

Kan ik ook een kleurstaal aanvragen?

Ja, u kunt eventueel kleurstalen aanvragen. Voor een bedrag van 30 Euro (dit is inclusief verzending) sturen wij u, mits voorradig, maximaal 3 kleurstalen toe. Als u uiteindelijk een blad bij ons afneemt én de kleurstalen mee retour geeft/brengt, worden deze kosten met uw order verrekend. Wilt u van deze service gebruikmaken, stuurt u dan een bericht naar info@keukenbladenconcurrent.nl. U ontvangt van ons vervolgens nadere instructies.

Kunnen we eventueel bij jullie langs komen om alles uit te zoeken?

U kunt bij ons in Etten Leur de kleuren komen bekijken. Wij kunnen u tevens assisteren met de berekening. U bent van harte welkom op vrijdag tussen 09.00 en17.30h. En zaterdag tussen 09.00 en 16.00h

Aandachtspunten tijdens bestellen

 • Bij bladen met een hoekverbinding lopen patronen, kleur, structuur en lamellen niet door wegens het noodzakelijke verstek
 • Bij bladen met een rijk contrast en gedessineerde kleuren kunnen kleurverschillen ontstaan bij de hoekverbinding, door de printrichting van het decor of door de lichtinval. Dit is onvermijdelijk en geen reden voor reclamatie
 • Vergeet niet om een achterwandbeschermer mee te bestellen als u de achterwand zult gaan plaatsen achter een kookplaat
 • Wij hanteren een standaard maattolerantie van 3 mm (lengte, diepte, hoogte)
 • Ook bij de spoelbak is een tolerantie van toepassing waardoor de spoelbak iets hoger of lager in diens sparing kan zitten. Dit is inherent aan de eigenschappen van de gebruikte materialen

Aandachtspunten tijdens montage

 • Controleer vóór u begint met het plaatsen of het gehele blad op maat is, de juiste kleurstelling heeft en op eventuele beschadigingen. Mocht u een afwijking constateren, plaatst u het blad(deel) dan niet, anders zal eventuele garantie vervallen. Neem in dit geval eerst contact met ons op
 • Laat de bladen voor het plaatsen minimaal 24 uur acclimatiseren in een ruimte op kamertemperatuur en een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%
 • Het blad dient voldoende ondersteund te worden, waar dit niet het geval is dient u extra steunen te maken. Met name bij grote hoekdelen, een vaatwasser of bijvoorbeeld boven een draaicarrousel is dit van belang
 • De overige kasten dienen waterpas te staan
 • Mocht u nog in het blad moeten zagen, zorg er dan voor dat de zaagtanden altijd in de richting van de kunststof toplaag bewegen. In geval deze de andere richting in bewegen zullen zij de toplaag lostrekken van het multiplex wat resulteert in een brokkelige zaagsnede
 • Gebruik de meegeleverde koppelbouten bij een blad met hoekverbinding om een goede hoekverbinding te maken
 • Eventuele hoogtewisseling in de bladdelen is door inwerking van vocht en temperatuur inherent aan het materiaal, hierdoor ontstaat namelijk enige spanning in de werkbladen. Dit is geen reden voor reclamatie en zal u bij het monteren van de bladen moeten opvangen door gebruik te maken van de meegeleverde houten verbinders of door het plaatsen van een of meerdere metalen verbindingsstrips onder het blad al dan niet in combinatie met een kleine vulling teneinde de delen aan de bovenzijde van het blad gelijk met elkaar te krijgen
 • Kit de randen van uw blad goed af. Hetzelfde geldt voor de hoekverbindingen en de spoelbak. Zorgt ook voor een correcte afdichting bij een kraan, zeeppomp, kookplaat of andere type uitsparing. Het niet (goed) afkitten/afdichten van deze punten zal het blad door langdurige inwerking van vocht onherstelbaar beschadigen. Dit is inherent aan het materiaal en zal derhalve geen reden voor reclamatie zijn
 • Gebruik bij het kitten eventueel tape om zo min mogelijk kit op het blad te smeren tijdens het afnemen van de overtollige kit
 • Zet het blad op enkele plekken vast aan de kasten met schroeven of enkele dotten kit

Aandachtspunten omtrent gebruik keukenblad/achterwand

 • Gebruik ten alle tijde snijplanken en onderzetters, beschadigingen aan uw blad zoals krassen, schroeiplekken, deuken enz. zijn onherstelbaar en vallen niet onder garantie
 • Krassen vallen niet onder garantie. Houdt er bij donker gekleurde bladen rekening mee houden dat eventuele krassen sneller zichtbaar zullen zijn
 • Pas bij kookplaten altijd een achterwandbeschermer toe. Door de hitte van zowel pannen als kookplaat kan de achterwand onherstelbaar beschadigen, eventuele schade valt niet onder garantie
 • Gebruik uw blad niet om op te staan of om op te zitten. Uw blad is hier niet voor gemaakt en kan hierdoor beschadigen
 • Houdt uw blad schoon en droog. Langdurige inwerking door vocht en vuil kan uw blad onherstelbaar beschadigen
 • Laat vloeistoffen niet op uw blad opdrogen, laat ook vetten of voedingsmiddelen niet onnodig lang op uw keukenblad liggen
 • Houdt naden en randen droog. Plaats dus bijvoorbeeld geen natte doek over de rand van uw blad of vaatdoekje over de rand van de spoelbak. Vocht krijgt hierdoor de kans om langdurig in te werken en kan uw blad hierdoor onherstelbaar beschadigen. Een dergelijke schade valt niet onder garantie
 • Voor dagelijks onderhoud gebruikt u het best water met eventueel wat mild afwasmiddel en een zachte doek. Maak na het poetsen uw blad goed droog met een droge doek
 • Gebruik NOOIT agressieve reinigingsmiddelen, ze kunnen het oppervlak van het blad onherstelbaar aantasten. Gebruik om dezelfde reden ook nooit schuurmiddelen

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op.

Direct uw keukenblad op maat bestellen?