Hoe diep is een aanrechtblad?

Hoe diep is een aanrechtblad?

Hoe diep is een aanrechtblad? Die vraag zal per keuken verschillen. Het is helemaal afhankelijk van uw wensen als eigenaar. Het aanrechtblad is het meest gebruikte onderdeel van uw keuken en het is daarom goed om een weloverwogen keuze te maken. Niet alleen voor het materiaal en de kleur, maar vooral ook de diepte van het aanrechtblad, oftewel de gewenste afmeting.

Uw keukenblad samenstellen
Hoe diep is een aanrechtblad?

Wat is de standaard diepte keukenblad?

Een standaard keukenblad heeft een diepte van 60 cm. Ook wel minimum te noemen. Een prettig te gebruiken werkblad is minimaal 60 cm diep. Andere factoren die een rol spelen zijn de lengte van de armen. Bent u lang en heeft u lange armen, dan is het een idee om een dieper werkblad te kiezen. Over het algemeen geldt dat de ideale ‘grijpdiepte’ 60 cm is, maar bent u langer dan kan dat dieper zijn. Ook speelt de vorm en grootte van uw keuken een rol in het bepalen van de diepte van uw aanrechtblad.

Waarom een extra diep aanrechtblad?

Zoals gezegd kan het zijn dat u langer bent en dan kan een extra diep aanrechtblad makkelijk(er) werken. Ook kunt u meer spullen op het aanrecht zetten. Denk aan sfeervolle decoratie of stijlvolle snijplanken. En uiteraard biedt een dieper aanrechtblad ook meer werkruimte. Bent u graag in de keuken te vinden en druk met het bereiden van uitgebreide maaltijden? Dan is een extra diep aanrechtblad erg functioneel. Denk bij een extra diep aanrechtblad aan 70 cm of 80 cm.

Waarom een kunststof keukenblad kopen?

Een kunststof aanrechtblad kopen kent veel voordelen. En omdat u bij ons op maat kunt bestellen behoort een extra diep kunststof keukenblad tot de mogelijkheden. De belangrijkste voordelen hebben wij voor u op een rij gezet:

  • Het materiaal is zeer stevig
  • Een breed scala aan kleuren mogelijk
  • Een waterdicht keukenblad
  • Een hoge mate van UV-bestendigheid (tegen verkleuring)
  • Een onderhoudsarm en eenvoudig schoon te maken
  • Een goede prijs-kwaliteitverhouding

Onze kleurencollectie

Ontdek onze uitgebreide kleurencollectie aan keukenbladen. Bij ons kunt u kiezen uit een diversiteit aan gekleurde keukenbladen. Van marmerlook tot hout- of betonlook. Bekijk onze kleuren om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden voor uw keuken.

Kleurencollectie

Stel uw eigen aanrechtblad samen

Bent u er over uit wat het beste bij u en uw keuken past? Bestel dan uw kunststof keukenblad via onze website. Desgewenst is het mogelijk om te kiezen voor een extra diep keukenblad. Geef uw gewenste maatvoering in de configurator. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Diep-aanrechtblad
Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Bekijk veelgestelde vragen

Direct uw keukenblad op maat bestellen?