Ideale werkblad diepte

Diepte aanrechtblad

De standaard diepte aanrechtblad is 60 centimeter. Dit is de minimale aanbevolen diepte voor uw keukenblad. Om verschillende redenen kunt u er voor kiezen om hiervan af te wijken. De reden waarom de standaard diepte van een aanrechtblad 60 centimeter is, is omdat dit wordt ervaren als een prettige grijpdiepte.

Direct uw blad samenstellen?
Diepte aanrechtblad

Ideale diepte keukenblad

De ideale diepte van een keukenblad is normaal gesproken 60 centimeter. Uiteraard komen er ook factoren als esthetiek en uitstraling bij kijken. Heeft u bijvoorbeeld een compacte keuken, dan is 60 centimeter een goede diepte voor uw aanrechtblad. Heeft u een robuuste en grote keuken? Dan kan het mooi zijn om uw keukenblad te verdiepen naar 70 of misschien zelfs wel 80 centimeter. Naast mooi kan het zelfs functioneel zijn, zo’n verdiept aanrechtblad.

Diepte aanrechtblad 60 cm

Zo heeft u meer ruimte voor decoratieve accessoires of handige keukengerei die u op die manier gelijk bij de hand heeft. Of denk aan een rek waar pannen en of keukengerei aan gehangen kunnen worden. Met een standaard diepte van uw keukenblad kan dit ten koste gaan van uw werkruimte en dat is vaak onhandig. Met een dieper keukenblad is er voldoende ruimte om uw eten te bereiden en is er ook nog plek voor sfeer in uw keuken.

Hoe komt u uit op de juiste diepte van uw aanrechtblad?

Om te bepalen wat de juiste diepte van uw aanrechtblad voor u is kunt u het beste eerst de volgende stelregel kennen:

  • Langer dan 170 centimeter: kies voor een werkhoogte van 95 centimeter.
  • Kleiner dan 170 centimeter: kies voor een werkhoogte van 85 centimeter.

Nu u dit weet kunt u waarschijnlijk ook een betere inschatting maken van de diepte van uw aanrechtblad. Bent u lang dan kunt u zonder problemen voor een diepte van 80 cm kiezen. Bent u iets kleiner van stuk, kies dan voor een diepte van maximaal 70 cm. Op die manier hoeft u zich niet te overstrekken als u in uw keuken aan het werk bent.

Wilt u advies over de geschikte diepte voor uw aanrechtblad?

Wilt u graag advies over de geschikte diepte voor uw aanrechtblad? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag. Ook kunt u een bezoek brengen aan een keukenzaak om de diepte van een aanrechtblad te ervaren. Zo maakt u zeker weten de goede keuze.

Bent u er al helemaal uit? Bestel dan uw keukenblad op maat via de website.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Bekijk veelgestelde vragen

Direct uw keukenblad op maat bestellen?