Welk keukenblad is het beste?

Welk keukenblad is het beste?

Bent u op zoek naar een keukenblad en wilt u weten welk keukenblad het beste is? Dat is begrijpelijk, alleen is er geen eenduidig antwoord op te geven. Het heeft namelijk alles te maken met uw wensen en voorkeuren. We leggen het uit aan de hand van de meest verkochte materialen en laten u dan zelf oordelen: welk keukenblad is het beste?

Blad met beste prijs-kwaliteitverhouding samenstellen?
Welk keukenblad is het beste?

Hoe werkt u in de keuken?

Graag kijken we eerst naar een kleur, uitstraling of dikte van een werkblad. Maar veel beter is het om eerst na te denken, hoe u werkt in uw keuken. Vragen die u zichzelf kunt stellen zijn:

 • Zet ik mijn pannen altijd op een onderzetter op het aanrecht of het liefst direct op het blad?
 • Smeert u uw boterhammen altijd op een bord of plank. Of ook wel eens rechtstreeks op het aanrechtblad?
 • Uit hoeveel leden bestaat uit huishouden? En heeft u eventueel kleine kinderen?
 • Maakt u dagelijks uw keukenblad schoon?

Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarom is het goed om van te voren antwoord te hebben op deze vragen om het daarmee iets gemakkelijker voor uzelf te maken bij het kiezen van het beste keukenblad voor u.

Hoe werkt u in de keuken

Welke keukenbladen zijn er?

De meest toegepaste materialen voor keukenbladen zijn:

 • Keramiek
 • Composiet
 • Graniet of natuursteen
 • RVS
 • Kunststof

Keramiek keukenblad

Een keramiek keukenblad is populair vanwege de praktische eigenschappen. Daarbij is het een blad wat qua uitstraling geprint kan worden in veel verschillende designs. Of het nu een hout-, beton-, marmer- of effen look moet hebben. Dit behoort tot de mogelijkheden van keramiek. Ook is het een materiaal wat enorm hittebestendig is waardoor het een hitte-stootje kan hebben.

Composiet keukenblad

Een variant op natuursteen is composiet. Dit is een mengsel van natuursteen en hars. Het voordeel t.o.v. natuursteen is dat het minder poreus is. Dat betekent dat het blad vrij weinig doorlaat waardoor het minder gevoelig is voor vlekken.

Graniet of natuursteen keukenblad

Wilt u een uniek blad? Dan is een graniet of natuurstenen blad een mogelijkheid om iets bijzonders in huis te halen. Wel kostbaar en enigszins gevoelig omdat het een minder dicht materiaal is waardoor vocht en vlekken kunnen intrekken. Maar wel degelijk een lust voor het oog.

RVS keukenblad

Zeer hygiënisch en een bijzondere aanwinst, dat is een rvs keukenblad. De homogene oppervlakte biedt geen plek voor vocht. Het is een duurzaam materiaal, 100% recyclebaar en heeft een hoge mate van hittebestendigheid.

Kunststof keukenblad

Een kunststof keukenblad staat bekend om zijn beste prijs-kwaliteitverhouding als het wordt vergeleken met andere materialen. Het is eenvoudig in onderhoud en vriendelijk voor de portemonnee. Net als keramiek kan er een hout-, beton-, marmer- of effen look worden nagebootst waardoor het voldoet aan de wensen van nu.

Wilt u meer weten over een kunststof keukenblad? Als keukenbladenconcurrent.nl zijn wij specialist als het gaat om het maken van kunststof keukenbladen. Het materiaal staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, en bij ons bent u dan ook nog eens gegarandeerd het goedkoopste uit.

Kleurencollectie

Bepaal zelf welk keukenblad het beste is voor uw situatie

Afhankelijk van uw situatie en budget kunt u een idee krijgen welk type keukenblad het beste bij u past en daarmee het beste voor u is.

Waarom bestellen bij KeukenBladenConcurrent.nl?

Waarom zou u een kunststof werkblad bestellen bij KeukenBladenConcurrent.nl?

 • Nergens anders goedkoper te vinden
 • Uitgebreide keuze uit kleuren en dessins
 • Superieure kwaliteit
 • Binnen 3-5 weken geleverd
 • Klanten geven ons een 9,0/10

Stel uw kunststof keukenblad samen

Bent u benieuwd wat een kunststof keukenblad u kost? Stel ‘m eenvoudig samen in onze configurator en u ziet meteen de verrassende prijs. Tevreden? Dan kunt u het blad eenvoudig bestellen en ontvangt u binnen 3-5 weken uw nieuwe blad in huis. Niet alleen een goede vervanging van uw keukenblad, maar wat dacht u van de werkblad in de bijkeuken of garage? Wij denken graag met u mee.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.


Wilt u dit alles liever in het echt bekijken, dan kan dat ook. In onze showroom in Etten-Leur (Noord-Brabant) van Keukenboer, kunt u alle kleurenstalen en materialen bekijken, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Hoekkeuken renoveren nieuw werkblad
Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Bekijk veelgestelde vragen

Direct uw keukenblad op maat bestellen?